Mad og vinrejse til Sicilien med fødselsdagssang og lidt vanskelige riskugler


Arancini di riso
Riskugler

Caponata
Auberginer med tomater og oliven

Pesce spada al a matalotta
Sværdfisk alla matalotta

Canolli Siciliana Mignon

Arancini di riso

Riskugler

200 gram risottoris

½ liter vand

1 knsp safran

2 æg

25 gram smør

40 gram parmesanost

100 gram rasp


Fyld:

1 lille hakket løg

100 gram finhakket lufttørret skinke

1 spsk. tomatpure

1 dl hvidvin

1 spsk olivenolie

60 gram pecorino ost – hakket

 

Mel

Olivenolie

 

Kom risottorisene i vand tilsat safran og kog ca. 16 min til de er møre og al væden er opsuget. Rør hele tiden.

Pisk æggene imens.

Hæld risene i en skål – rør dem med æg, smør parmesan og rasp.

Fyld:

Varm olie i gryde

Steg løget til det er blødt

Tilsæt kødet og steg

Tilsæt tomatpure og vin og lad det simre til vinen er fordampet

Tilsæt lidt vand hvis det er blevet meget tørt, - smag til med salt og peber

Køl lidt af

Tilsæt ost

Gør hænderne fugtige og læg en portion af risblandingen i håndfladen

Læg lidt af kødblandingen oven på risen

Læg igen en klat ris  ovenpå

Form en kugle på størrelse med en lille appelsin

Rul de færdige kugler i mel

Dyp dem i sammenpisket æg

Og rul dem til sidst i rasp

Steges i meget varm olie

 

Caponata

Auberginer med tomater og oliven

2 auberginer
2 peberfrugter
3 stængler bladselleri
1 løg
Olivenolie til stegning
50 g udstenede oliven
1 spiseskefuld tomatpuré
½ dåse flåede tomater
½ dl eddike
2 spiseskefulde rørsukker
25 g mandler
Salt
Sådan gør du:
Skyl alle grøntsagerne. Skræl auberginerne og skær dem i terninger. Læg dem i et dørslag med lidt groft salt drysset over. Skær peberfrugterne i to dele, fjern kerner og frø stok og del dem i strimler. Skær toppen og bunden af sellerien og skær den i skiver.
Pil løget og skær det julienne.
Ryst saltet af auberginerne og steg dem lysebrune lidt ad gangen i meget varm olie. Læg dem i et dørslag og lad olien dryppe af.
Steg peberfrugterne i olie til de er bløde. Tag dem op med en hulske og læg dem på fedtsugende papir.
Blancher sellerien i kogende vand i 2 minutter og steg den derefter i oliven olie i 5 minutter.
Steg løg i olivenolie, og når det er blødt og har taget lidt farve, tilsættes tomatkoncentrat rørt op med 1 dl vand og de flåede tomater.
Bland de stegte auberginer, peberfrugter, selleri, løg, og oliven i en rummelig pande og steg dem sammen i 5-7 min. Smag til med salt. Rist mandlerne på en pande i lidt olie. Hak dem groft og drys dem over retten ved serveringen.


 

Pesce spada al a matalotta

Sværdfisk alla matalotta

 

45 gram mel

3-4 stk. Sværdfiskefilet

½ dl ekstrajomfruolivenolie

2 fed hvidløg skåret i tynde skiver

1 løg skåret julienne

1 dl hvidvin

150 gram tomater delt i kvarter

1 dl fiskebouillion

1 laurbærblad

80 gram champignon – julienne

3 spsk hakket persille

25 gram mandler

 

100 gram squash skåret i skiver

100 gram peberfrugt – flere farver skåret i strimler

Mandelflager

 

Del fiskeskiverne over i to stykker

Kom melet på en tallerken og vend fisken i det

Varm olien i en gryde og varm hvidløg og det meste af løget ca. 1 min

Tilsæt fisken og steg den forsigtigt

Tilsæt hvidvinen og lad det simre til det er fordampet

Tilsæt tomater og krydr med salt og peber

Tilsæt fiskebouillion, laurbær, champignon, persille og mandler og lad det simre 5 minutter

Steg squashskiverne og resten af løget i lidt olie i en gryde for sig

Tilsæt peberfrugter og salt

Skru op for varmen og steg til grønsagerne er møre

Drys mandelflagerne i

Anret fisken på tallerkener med grøntsagerne ovenpå

 
Canollirør

Ricottacremen:
330 g ricotta
70 g mørk chokolade
50 g cocktailbær
120 g sukker
korn af ½ vanilliestang

Små stykker cocktailbær til pynt

Cremen: Pres ricottaen igennem en finmasket trådsi. Hak chokoladen mellemfint og skær cocktailbær i små terninger. Rør sukker, vaniljesukker eller vanillekorn, chokolade og cocktailbær i ricottaen.

Servering: Kom creme i en bagesprøjte uden mundstykke eller en frostpose og fyld forsigtigt de sprøde rør, umiddelbart inden de skal serveres. Pynt med stykker af cocktailbær eller hakkede pistacienødder i hver ende.

 
Italiensk fødselsdagssang

Melodi: Happy Birthsday to you

Tanti auguri a-te

Tanti auguri a-te

Tanti auguri a Steffen

Tanti auguri a-te

Vin:

Montalto: Catarrato 2001. 66 kr.

Montalto: Nero D’avola 2010. 66 kr.
Montalto: Collezione Di Famiglia. 79 kr.

Kommentarer

  1. Arancini di riso, ris kugler.

    vi erfarede at størrelse på en appelsin,var lidt overdrevet. Størrelsen på en lille mandarin, er bedre :)

    SvarSlet

Send en kommentar