Bedstefars pastaret er en klassiker til søndagsmiddagen

Alle i vores familie elsker pasta - og Bedstefars pastaret kan bruges både som søndagsmiddag og ekstrem lækker aftensmad på en hverdag.De fleste vil nok foretrække at lave den i weekenden da den som de fleste ragu'er skal koge længe for at få den intense smag - som langtidssimring giver.
Hemmeligheden er sofritoen - det at lade grønsagerne simre længe så smagen går ud i olien - istedet for bare at svitse som vi gør i det danske køkken - en sofrito giver en helt anden dybde til saucer, supper eller risottoer - så tiden er givet godt ud - og man kan sagtens ragu'en ned så der bare skal koges pasta.
Pasta del Nonno – Bedstefars pastaret

 
250 gram frisk pasta

Til ragu'en:
40 gram smør
2 spsk olivenolie
2 salsiccia med fennikel
1 gulerod – hakket
1 løg - hakket
1 blegselleri - hakket
1 spsk. koncentreret tomatpure
½ kop tør rødvin
½ kop vand
1 panna di cucina
100 gram ægte parmesan
1 laurbærblad
salt og peber efter smag

Vask og skær grøntsagerne i små tern. Flå salsicciapølserne og hak dem groft.
Varm smør og olivenolie ved svag varme. Tilsæt grøntsager /laurbærblad og lad det simre (sofrito) i 15-20 min. Tilsæt kødet og lad det simre med.
Når grøntsagerne er bløde og kødet brunet, tilsættes vinen, som skal fordampe helt, derefter tilsættes tomatpuré og det hele koger i et par sekunder.
Tilsæt vand, panna di cucina, salt og peber, og lad det simre i mindst 40 minutter, (gerne 1½ time) tilføj mere vand, hvis nødvendigt. En af de helt store fejl vi laver herhjemme når vi laver kødsovs er netop den ekstrem korte kogetid – vi betragter det som hurtig mad – og det er det ikke hvis man vil ha smag i saucen.
Kog pasta i rigeligt vand med salt til de er al dente – derefter hældes pastaen i sovsen og det hele vendes.
Vend halvdelen af parmesanen i retten og tag resten med ind til bordet.

Kommentarer