Arancini di riso
Riskugler
Caponata
Auberginer med
tomater og oliven
Pesce spada al a
matalotta
Sværdfisk alla
matalotta
Canolli Siciliana Mignon
Arancini di riso
Riskugler
½
liter vand
1
knsp safran
2
æg
Fyld:
1
lille hakket løg
1
spsk. tomatpure
1
spsk olivenolie
Mel
Olivenolie
Kom
risottorisene i vand tilsat safran og kog ca. 16 min til de er møre og al væden
er opsuget. Rør hele tiden.
Pisk
æggene imens.
Hæld
risene i en skål – rør dem med æg, smør parmesan og rasp.
Fyld:
Varm
olie i gryde
Steg
løget til det er blødt
Tilsæt
kødet og steg
Tilsæt
tomatpure og vin og lad det simre til vinen er fordampet
Tilsæt
lidt vand hvis det er blevet meget tørt, - smag til med salt og peber
Køl
lidt af
Tilsæt
ost
Gør
hænderne fugtige og læg en portion af risblandingen i håndfladen
Læg
lidt af kødblandingen oven på risen
Læg
igen en klat ris ovenpå
Form
en kugle på størrelse med en lille appelsin
Rul
de færdige kugler i mel
Dyp
dem i sammenpisket æg
Og
rul dem til sidst i rasp
Steges
i meget varm olie
Caponata
Auberginer med tomater og oliven
2
auberginer
2 peberfrugter
3 stængler bladselleri
1 løg
Olivenolie til stegning
50 g udstenede oliven
1 spiseskefuld tomatpuré
½ dåse flåede tomater
½ dl eddike
2 spiseskefulde rørsukker
25 g mandler
Salt
Sådan gør du:
Skyl alle grøntsagerne. Skræl auberginerne og skær dem i terninger. Læg dem i et dørslag med lidt groft salt drysset over. Skær peberfrugterne i to dele, fjern kerner og frø stok og del dem i strimler. Skær toppen og bunden af sellerien og skær den i skiver.
Pil løget og skær det julienne.
Ryst saltet af auberginerne og steg dem lysebrune lidt ad gangen i meget varm olie. Læg dem i et dørslag og lad olien dryppe af.
Steg peberfrugterne i olie til de er bløde. Tag dem op med en hulske og læg dem på fedtsugende papir.
Blancher sellerien i kogende vand i 2 minutter og steg den derefter i oliven olie i 5 minutter.
Steg løg i olivenolie, og når det er blødt og har taget lidt farve, tilsættes tomatkoncentrat rørt op med1
dl vand og de flåede tomater.
Bland de stegte auberginer, peberfrugter, selleri, løg, og oliven i en rummelig pande og steg dem sammen i 5-7 min. Smag til med salt. Rist mandlerne på en pande i lidt olie. Hak dem groft og drys dem over retten ved serveringen.
2 peberfrugter
3 stængler bladselleri
1 løg
Olivenolie til stegning
50 g udstenede oliven
1 spiseskefuld tomatpuré
½ dåse flåede tomater
½ dl eddike
2 spiseskefulde rørsukker
25 g mandler
Salt
Sådan gør du:
Skyl alle grøntsagerne. Skræl auberginerne og skær dem i terninger. Læg dem i et dørslag med lidt groft salt drysset over. Skær peberfrugterne i to dele, fjern kerner og frø stok og del dem i strimler. Skær toppen og bunden af sellerien og skær den i skiver.
Pil løget og skær det julienne.
Ryst saltet af auberginerne og steg dem lysebrune lidt ad gangen i meget varm olie. Læg dem i et dørslag og lad olien dryppe af.
Steg peberfrugterne i olie til de er bløde. Tag dem op med en hulske og læg dem på fedtsugende papir.
Blancher sellerien i kogende vand i 2 minutter og steg den derefter i oliven olie i 5 minutter.
Steg løg i olivenolie, og når det er blødt og har taget lidt farve, tilsættes tomatkoncentrat rørt op med
Bland de stegte auberginer, peberfrugter, selleri, løg, og oliven i en rummelig pande og steg dem sammen i 5-7 min. Smag til med salt. Rist mandlerne på en pande i lidt olie. Hak dem groft og drys dem over retten ved serveringen.
Pesce spada al a matalotta
Sværdfisk alla matalotta
3-4 stk. Sværdfiskefilet
½ dl ekstrajomfruolivenolie
2 fed hvidløg skåret i tynde
skiver
1 løg skåret julienne
1 laurbærblad
3 spsk hakket persille
Mandelflager
Del fiskeskiverne over i to
stykker
Kom melet på en tallerken og
vend fisken i det
Varm olien i en gryde og varm
hvidløg og det meste af løget ca. 1 min
Tilsæt fisken og steg den
forsigtigt
Tilsæt hvidvinen og lad det
simre til det er fordampet
Tilsæt tomater og krydr med
salt og peber
Tilsæt fiskebouillion,
laurbær, champignon, persille og mandler og lad det simre 5 minutter
Steg squashskiverne og resten
af løget i lidt olie i en gryde for sig
Tilsæt peberfrugter og salt
Skru op for varmen og steg
til grønsagerne er møre
Drys mandelflagerne i
Anret fisken på tallerkener
med grøntsagerne ovenpå
Ricottacremen:
330 g ricotta
70 g mørk chokolade
50 g cocktailbær
120 g sukker
korn af ½ vanilliestang
330 g ricotta
70 g mørk chokolade
50 g cocktailbær
120 g sukker
korn af ½ vanilliestang
Små stykker cocktailbær til
pynt
Cremen: Pres ricottaen igennem en finmasket trådsi. Hak chokoladen mellemfint og skær cocktailbær i små terninger. Rør sukker, vaniljesukker eller vanillekorn, chokolade og cocktailbær i ricottaen.
Servering: Kom creme i en bagesprøjte uden mundstykke eller en frostpose og fyld forsigtigt de sprøde rør, umiddelbart inden de skal serveres. Pynt med stykker af cocktailbær eller hakkede pistacienødder i hver ende.
Cremen: Pres ricottaen igennem en finmasket trådsi. Hak chokoladen mellemfint og skær cocktailbær i små terninger. Rør sukker, vaniljesukker eller vanillekorn, chokolade og cocktailbær i ricottaen.
Servering: Kom creme i en bagesprøjte uden mundstykke eller en frostpose og fyld forsigtigt de sprøde rør, umiddelbart inden de skal serveres. Pynt med stykker af cocktailbær eller hakkede pistacienødder i hver ende.
Melodi: Happy Birthsday to
you
Tanti auguri a-te
Tanti auguri a-te
Tanti auguri a Steffen
Tanti auguri a-te
Vin:
Montalto: Catarrato 2001. 66
kr.
Montalto: Nero D’avola 2010.
66 kr.
Montalto: Collezione Di Famiglia. 79 kr.
Arancini di riso, ris kugler.
SvarSletvi erfarede at størrelse på en appelsin,var lidt overdrevet. Størrelsen på en lille mandarin, er bedre :)