Ciabatta |
Ciabattaen opstod engang i midt 80’erne , som et modsvar til den franske bagutte der var i stærk fremgang og populær i hele verden.
En bager i regionen Veneto satte sig for at udvikle et brød der med sin seje krumme og luftige huller kunne udspille baguetten.
Ciabatta formes som flade firkanter og derfot har brødet navnet ciabatta som betyder “sutsko”.
Du skal bruge:
1 liter håndvarmt vand
25 gram gær
2 spsk sukker
500 gram Semola di Gran Duro
800 gram Tipo 00 hvedemel
2 tsk salt
FREMGANGSMÅDE
Sådan gør du:
Rør gær ud i det lunkne vand.
Hæld durum hvedemel, Tipo 00 og salt i vædsken.
Rør det godt sammen enten på en køkkenmaskine eller i hånden ca. 8-10 minutter.
Sæt dejen til hævning på køl (5-8 grader i køleskabet) i 12-16 timer.
Bollerne
Tænd ovnen på 250 grader alm. varme.
Hæld dejen ud på et meldækket bord. Lav en firkant. Del dejen i 4 stykker, og igen i 4 stykker, så du får 16 boller.
Kom dem på en bradepande med bagepapir
Bages i ovnen ca. 12 minutter ved 250 grader (ikke varmluft).
Kommentarer
Send en kommentar