Vinterminestrone - Efter en lang gåtur er der ikke noget som en varm skål suppe - rig på grøntsager, pancetta og bælgfrugter.
Vi gør klar til minestrone
Vinterminestrone
Smagen af skiferie, lange gåture og ild i pejsen.
Jeg elsker minestrone - virkelig elsker det - så langt fra barnsdommens udkogte supper med slatne porre og gulerødder - her har vi power smag saft og kraft, spændstige bønner og et godt drys parmesan der bare giver umami tilfredstilelse. Man kan til og med glæde sig over de lave kalorieindtag hvis man er i din boldgade eller kompensere med gode ostebrød så man får kalorier nok.
Hvis der er kræsne børn kan man med fordel blende suppen - det er synd for minestronen , men den klare det nok 😁
Minestrone ændre sig med årstiden - vinterens grøntsager giver fylde og kraftig smag - forårets asparges og fine smage giver en helt anden minestrone - det tager vi til den tid.
En god portion suppe til 4 personer (Ja alt grønt fra køleskabet kan anvendes, men det her er en klassiker).
Nyd den evt.med vores italienske saltbrød.
Ingredienser
- 1 spsk. olivenolie
- 1 ds store hvide bønner
- 2 løg i små tern
- 2 fed hvidløg i små tern
- 200 g bacon i tern
- 2 tsk. basilikum
- 2 tsk. timian
- 3 mellemstore gulerødder i små tern
- 3 stængler bladselleri i små tern
- 1 dåse hakkede tomater
- 1 L vand
- 2 grøntsags boullionterninger
- smages til med salt og peber
- serveres med ca. 150 gr. pastahorn, brød og frisk basilikum.
Sådan gør du
Hak blegselleri
Varm olivenolien i en gryde.
Tilsæt pancetta, løg, gulerødder, selleri, hvidløg og krydderierne.
Steg meget langsomt ved svag varme, med låget på klem, i cirka 15 til 20 minutter indtil det hele er blødt, men ikke brunt.
Åbn tomater
Tilsæt tomater og lad det simre blidt i 15 minutter.
Tilsæt grøntsagsfond.
Kog til pastaen er klar.
Kommentarer
Send en kommentar