Zucchini i fad, lag på lag (2 - 3 personer)
Ca. 200 g.
hakket oksekød
6 til 8
skiver pancetta eller tørsaltet bacon
5 meget små
zucchini eller det der svarer til ( hvis de er store, skæres så i skiver)
1 løg
3 fed
hvidløg
½ bakke
brune champignon (6 stk)
3 store blommetomater
2 spsk. koncentreret tomatpure
200 g. gouda/ eller anden blød ost
1.dl vand
½ til 1 hel dåse mutti cherry tomater
Olivenolie
Pasta, ”Penne Rigate” efter behov, samt reven parmasan
Sådan gør man:
Skær de små zucchini på langs, champignon i kvarte, tomater i skiver.
1 : Rist zucchini på panden, i olie, læg dem fra på køkkenrulle.
2: Vend tomatskiverne på panden, ganske let. Rist champignon, læg dem i skål for sig
2: Vend tomatskiverne på panden, ganske let. Rist champignon, læg dem i skål for sig
Hak løg og hvidløg
Riv gouda
Kødblanding:
Bacon eller pancetta ristes let, kødet tilsættes og brunes, hakket løg og hvidløg tilsættes. Vendes og steger 4 til 5 min.
Tilsæt tomatpure, ½ dl.vand samt ½ dåse cherrytomater
Konsistensen, skal lidt mere fast end alm. kødsovs.
Afstem med væske og smag til med salt og peber.
I et oliesmurt ovnfast fad:
Nederst zucchini, et lag kød, champignon, et lag af ½ revet gouda, et lag skiveskåret tomater,et lag kød, øverst resten af gouda.
I ovn ca. 20 til 25 min. ved 200 grader
I stedet for Gouda kan man også bruge Provolone - den smelter ned i stedet for ud og giver en dejlig afrundet smag
SvarSlet