Gæsteretter uden stres - Afslutningsmiddag med lækre retter der kan forberedes i god tid


Italiensk hvidløgssuppe til 4 personer
(Kan tilberedes før og varmes og blendes før servering)

10-12 fed hvidløg.
15 g smør og lidt olivenolie.
½ liter hønsefond.
1,25 dl fløde.
Peber, timian og paprika.

Hvidløg pilles og skæres i mindre stykker, de simre i en gryde med smør og olie til de er blanke. Ca 4 min.
Hønsefond, peber, timian og paprika tilsættes og simre i 25-30 minutter.
Fløde tilsættes og simre med i 5 minutter.
Suppen skal ikke tilsættes salt i det hvidløgene salter i sig selv.
Suppen stavblendes og sluttelig løftes stavblænderen så der opstår skum på toppen af suppen og retten er færdig.

Ostebrød (Kan gøres klar og blot puttes i ovnen inden servering)

Olivenolie
Brød
friskrevet fontina


Dryp skiver af hvidt brød med olivenolie, drys med friskrevet ost og gratiner brødene i ovnen ved 185 C til de er gyldne.
Server ostebrødene varme til hvidløgssuppen

 
Vitello tonnato (Kan laves timer i forvejen – kødet kan koges dagen før)

Kalvekød med tunsauce fra Piemonte
Kogt og sprængt Kalvekød – (tunge, lårtunge, inderlår, yderlår) i tynde skiver.

Saucen:
1½ æggeblommer
1 1/4 dl olivenolie
½ dåse tun
10 kapers
1- 2 ansjosfileter
Saft af 1/4 økologisk citron
Salt og friskkværnet peber – du kan give dit personlige præg med chili, hvidløg etc.


Rør maionaisen  - Dvs rør æggeblommerne langsomt sammen med en konstant tilsætning af olivenolie – rør samme vej rundt – til du har opnået en tæt konsistens.

Rør tun, kapers, ansjoser og citronsaft sammen til en mos – evt blend.
Bland tunmosen i maionaisen og smag til med salt og peber.
Server Vitello tonnato som anretninger eller på et fad.

Barchette di lattuga al gorgonzola

Salatbåde med gorgonzola (Du kan gøre salat og gulerødder klar(lægges i vand) og blande dressingen (undtagen gorgonzolaen) anrettes ½ time før servering

2 stk. hjertesalat
2 gulerødder
50 g Gorgonzola
3 spsk. olivenolie
2 spsk. æbleeddike
1 tsk vino sante

1 tsk. sennep
Salt og peber

Skyl og tør salaten.
Tag 8 pæne blade fra og skær resten i fine strimler.
Lav fine strimler af gulerødderne ved at skrælle dem på langs med en kartoffelskræller og bland dem i salaten.

Bland en dressing af eddike, salt, peber, sennep, vino sante og gorgonzola i små tern og tilsæt til sidst olivenolie.


Bland dressingen sammen med salat og gulerod, og arrangér det smukt på de 8 salatblade.

Ovnstegte rosmarinkartofler – Patate al forno

Kartoflerne kan gøres klar i forvejen og lægges på bradepanden så de blot skal i ovnen inden servering

3-4 store bagekartofler
4-5 kviste frisk rosmarin.
1/2 dl Olivenolie
Groft middelhavssalt

Evt. laurbærblade

Skræl kartoflerne og skær siderne af, således at du har en næsten firkantet kartoffel.
Skær skiver på 1-2 centimeters tykkelse og disse i 1-2 centimeters stave.
Læg stavene ved siden af hinanden og skær 1-2 centimeters tern.
Skær alle kartoflerne sådan og gem evt. kartoffelresterne i vand og på køl.
Vask kartoffeltern og læg dem i koldt vand i 20-30 min.
Tilsæt salt og evt. 1-2 laurbærblade og kog dem herefter i 4-5 minutter.
Hak den friske rosmarin fint.
Hæld vandet fra kartoflerne og damp dem af.
Vend dem i olivenolie og rosmarin.
Drys med salt og læg kartoflerne på bagepapir på en bageplade
Ovnteg dem på 165 grader til de er møre og gyldne
Vend dem undervejs så de bliver gyldne på alle sider.

Fyldte kalveruller – Involtini farciti

Den tynde udskæring af kalvekødet er typisk italiensk – her skal slagteren ind i billedet – eller en kagerulle og en kødhammer
Lav evt rullerne i forvejen og nøjes med at lade dem simre 5 – 6 minutter – dæk panden med stanniol og stil den i ovnen sammen med rosmarinkartoflerne , eller varm på 10 minutter og server

4 tynde kalvescnitzler ca 125 gram pr. styk
60 gram tørt brød
1 æggeblomme
200 gram ricotta
80 gram lufttørret skinke
150 gram hakket svinekød
2 spsk parmegianni regiano
1 kvist rosmarin
½ dl hvidvin
½ dl mælk
½ dl hvedemel
Lidt smør og olie til stegning
Salt og peber
Tandstikker

Udblød brødkrummen i mælk i 10 minutter
Hak skinken fint (gem 4 skiver)
Bland den med ricotta, parmesan, hakket svinekød og æggeblomme.
Tryk mælken ud af brødet og kom brødet i balndingen
Kryd med salt, peber og rosmarin.
Læg en skive skinke på hver schnitzel
Fordel blandingen på schnitzlerne
Rul og luk med en tandstik
Vend schnitzlerne i mel
Steg dem gyldne i smør/olie
Hæld hvidvin ved og lad dem simre under låg/stanniol

Brombær med chokoladecreme / Crema di mascarpone e more
Cremen kan laves dagen I forvejen og vendes med brombær et par timer før gæsterne kommer.

300 gram Mascarpone
70 gram flormelis
200 gram brombær
2 pasteuriserede æggeblommer
2 pasteuriserede æggehvider
5 spsk ren økologisk kakao
1 økologisk citron

Pisk æggeblommer og flormelis luftigt.
Tilsæt citronsaft og lidt revet skal – smag dig frem
Hæld mascarpone og kakao i og pisk til en ensartet masse
Pisk hviderne stive og vend dem i
Vend brombær forsigtigt i cremen – gem lidt til pynt

Kommentarer