Dortes sicilianske Arancini di riso - riskugler med fyld

Da vi var på Sicilien med familien dene sommer  - faldt vi alle pladask for de store Arancini som er ægte italiensk streetfood - en varm riskugle med fyld af  f.eks. skinke, ost, og ærter .
Vi havde lavet dem med madholdet - men ikke så store som de skulle være, og da vi kom hjem viste jeg Dorte billederne - og så gik hun igang med at eksperimentere - her er resultatet, og tak til Dorte
Risottoen koges

 Arancini di riso

(7 stk på størrelse med en tennisbold.)

Risotto:
300 gram risottoris
¾ liter kogende vand- eller hvad der passer, tilsættes lidt efter lidt.
1 knsp safran
3 æg
35 gram smør
60 gram revet parmasan

Fyld:
1 hakket løg
1 stort fed hvidløg
150 g fint hakket lufttørret skinke
1½ dl. hvidvin
1½ spsk. tomatpure
Olivenolie
Safran gir appelsinfarven som retten har navn efter
60 gram pecorino eller povolone hakket i tern

Yderligere fyld:
100 gram skinke i tern
100 gram ærter, friske eller optøet.


Derudover  skal du bruge

Rasp til at rulle arancini i .
Samt olie til friturestegning.

Risottoen, laves som sædvanlig, bortset fra at den skal være lidt mere klæg og der tilsættes kogende vand i stedet for vin/boullion. Undervejs tilsættes safran rørt op i lidt vand. Desuden tag lidt store løgringe med under kogningen, som kan sorteres fra igen.

Risottoen køles af
Køles lidt af.
Smør, parmasan og æg røres i.
Rør godt sammen.
bred risottoen ud på en stor tallerken eller fad
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Fyldet gøres klar
 
Bred risottoen ud på en stor tallerken eller lille bradepande.

Lav fyldet klar:
1.del af fyld

Olivenolie på en pande
Tilsæt de hakkede løg, og hakket hvidløg
Tilsæt lufttørret skinke, steg lidt videre.
Tilsæt tomatpure og vin
Lad det simre til vinen er forsvundet.
Smag til med salt og peber(behøver som regel ikke salt)
Hæld dette fyld i en skål for sig.

2. del af fyld
At få kuglerne store og runde kræver lidt øvelse

Skær osten i tern, således at pecorino og mozarella er hver for sig
Skær den kogte skinke i tern.
Samt de optøede ærter i en skål for sig.

Processen herfra er:

En skål med vand til at gøre hænderne fugtige undervejs er en god ide.
Et fad fyldt med rasp.

Nu tages en portion risotto, som formes som en halvkugle i den ene hånd,(tænk på en ½ tennisbold) der laves en fordybning i midten –læg først del 1. fyld i, svarende til en stor teskefuld, dernæst tilføj ost i tern, ærter og kogt skinke i tern.

Tag en portion mere af riottoen, i hånden og læg som låg.

Gyldne og sprøde
Steg kun 2 -3 ad gangen

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Fyldet kan varies efter smag og lyst
Nu samles kuglen ligesom man samler en snebold.
Den rulles i rasp samles igen- rulles og samles igen.
Der kan ca. laves 7 i alt i denne portion

Så er arancini di riso klar til stegning
Opvarm olie i en gryde, hvor der ca. kan være 2 til 3 ad gangen.

Rul dem rundt med en hulske, til de får en pæn farve- og læg dem på et fedtsugende underlag (avis i bunden af en lille bradepande, med køkkenrulle henover)
Der er rigeligt fyld- så det må komme an på hvor meget man kan fylde i- men resterne af fyldet kan altid bruges til en god pastai J

De skal bare spises som de er- fastfood i stedet for hotdog J

Men en god tomatsalat ved siden af er nu ikke dårligt.

 

 

 


Kommentarer