En af mine ynglingsoste Caciocavallo er på grillen i aften

CaciocavalloEn typisk syditaliensk ost der ligesom Provolonen er lavet af strukket mælkemasse -
Cavallo betyder hest på italiensk og derfor mener nogle at osten oprindeligt er lavet af hoppemælk, men det er nok mere sandsynligt at det er tørremetoden, hvor ostene hænger over en stang , parvis der minder om benene der slasker ned af siden på en hest.

Den Caciocavallo jeg har fået hjem er røget over halm i 3 - 4 timer og har en rigtig aromatisk duft og smag.

I aften skal den grilles sådan her:

1 tyk skive Caciovallo pr. person (1 ½) cm smøres med balsamicoeddike og lægges på varm grill -
Når den bobler lægges lidt tomatbruchetta overn på og så stænker vi med olivenolie og spiser godt brød til... Det er yderst delikat.
En anden ynglingsret er

Caciocavallo med trøffelolie og svampe
1 tyk skive Caciocavallo pr. person grilles i ovn, eller på grill
når den er boblende varm tages den ud
anrettes p lidt rucola salat - stænkes med trøffelolie
toppes med en skefuld marinerede skovsvampe (på glas)
og serveres med godt brød og iskold hvidvin

Caciovallen kan også spises som den er - og skæres i tern i en salat
en salat med rucola, pærer og Caciocavallo er rigtig godt når pærerne er modne!


Kommentarer

Send en kommentar