Crostini og
Bruschettine med trøffelsmør
Farserede oliven
Omvendte oliven ascolana
Fettuccine Topinambur
Fettuccine med jordskokkecreme
Panini con pomodori
secchi
Kuvertbrød med soltørrede tomater
Scaloppine di maiale
e funghi ostrica a Marsala
Skinkeschnitzler og østershatte i Marsala
Insalata Topinambur
Jordskokke salat
Amaretto mora con
crema al mascarpone
Amaretto brombær med mascarponecreme
Omvendte
oliven Ascolana/Farserede grønne oliven
o 166 gram hakket kalv og flæske småkød
o 3/4 dl rasp
o 30 ml vand
o 30 ml fløde
o ½ æg
o Salt
o Peber
o 1 lille løg
o 1 fed hvidløg
o 100
g oliven uden sten -
fjern evt. stenen
o Smør/olie
Rør 1½
spsk. rasp sammen med vand og fløde og lad det trække 10 minutter.
Rør
det hakkede kød, æg, krydderier, revet løg og knust hvidløg i den våde rasp.
Lad
farsen hvile 30 minutter.
Afdryp
oliven.
Fjern
evt. sten, hvis I synes.
Form
farsen til små kugler med melede hænder
Stik
en oliven i hver og luk farsen til.
Rul
kuglerne i letsaltet rasp og steg dem brune i smør og olie.
Læg
dem på fedtsugende papir.
Kuglerne
kan steges dagen før og varmes i et enkelt lag i ovnen ved 175-180 grader.
Serveres med brød.
Fettuccine med jordskokkecreme
Fettucine
Topinambur
o ½ løg
o 150
g jordskokker
o ½ kartoffel
o 1 fed hvidløg
o 1
dl grøntbouillon eller fond
o 3/4 dl piskefløde
o ½ spsk. Citronsaft
o 1 spsk. frisk salvie
o 1lille nip stærk karry
o salt og peber
o 125
g mark champignon
o ½ spsk. olie
o salt og peber
o 125 gram fettuccine
o 2 spsk. hakket purløg
o ½ dl revet parmesanost
o
4 skiver sprødstegt lufttørret skinke
Bring
en gryde med saltet vand i kog.
Hak
løget groft, skær jordskok og kartoffel i tern.
Kog
løg, jordskok, kartofler og hvidløg i en blanding af bouillon og fløde i en
gryde under låg, til de er helt møre.
Blend
grydens indhold til en cremet jævn konsistens.
Tilsæt citronsaft og salvie. Krydr med karry, salt og peber.
Tilsæt citronsaft og salvie. Krydr med karry, salt og peber.
Halver
champignonerne, rist dem på panden i olie, og drys med salt og peber.
Kog
pastaen et par minutter i rigeligt, saltet vand.
Bland
den nykogte pasta med jordskokkecremen, ristede svampe og drys med purløg og
parmesan.
Server og spis retten straks med den sprøde skinke til som drys.
Server og spis retten straks med den sprøde skinke til som drys.
Panini con pomodori secchi
Kuvertbrød med soltørrede tomater
o 350 gram hvedemel
o ½ tsk. salt
o 25 gram gær (nedsæt til 10 gram hvis du har tid og
fordobbel hævetiden)
o 150 ml lunkent vand
o 3 spsk. olivenolie
o 2 spsk. soltørrede tomater i
olie – afdryppet og skåret i strimler
Opløs
gæren i vandet. Tilsæt olie, salt og mel (hold lidt tilbage indtil du ved hvor
tør dejen bliver)
Ælt
min 10 minutter
Lad
dejen hæve 15 minutter mens du ordner tomaterne
Mas
tomaterne ind i dejen – lad den hæve 15 minutter
Slå
luften ud af dejen og del den i 10 lige store dele
Form
brødene og lad dem hæve 15 minutter på bagepladen
Tænd
ovnen på 200 grader
Stænk
bollerne med lidt olivenolie
Bag
dem ca. 20 minutter til de er gyldne
Skinkeschnitzel og østershatte i Marsala
o 4 skinkeschnitzler
o 300
g svampe
o 1 pk. tørrede porcinisvampe –
opblødte i vand
o 6-8 spsk. Marsala
o 2
dl . grøntsagsbouillon
o lidt persille
o smør
o olivenolie
o salt og peber
Træk
eller skær svampene i mindre stykker.
Svits
dem i lidt smør på en pande og tag dem op.
Drys
schnitzlerne med salt og peber og brun dem på hver side.
Kom
svampe, Marsala og bouillon på panden med schnitzlerne og lad det koge op.
Smag
til med salt og peber
Jordskokkesalat
o 4 -6 jordskokker
o ½ porre eller 3 forårsløg
o 2 spsk. æbleeddike
o 1 spsk. olivenolie
o Salt
Skær
porrer/forårsløg i tynde ringe
Bland
vineddike og olie og salt
Jordskokkerne
renses og skrælles
Skæres
i tynde skiver
Vendes
med porre/forårsløg
Vendes
med dressingen i en skål
Amaretto-brombær med mascarpone creme
o 150 gram Brombær
o 1 spsk. tør hvidvin
o 15 gram flormelis
o 1½ spsk. Amaretto
o 100 gram mascarpone
o ½ dl piskefløde
o 1 spsk. flormelis
o 1/4 dl marsala
o 1 spsk. Amarettolikør
Opvarm
den tørre hvidvin med flormelis og 3 spsk. Amaretto
Rør
brombærene i
Tag
det af varmen og lad det køle af
Pisk
fløde stiv
Pisk
mascarpone, marsala og Amaretto til en creme – vend flødeskummet i til sidst
Fordel
brombærrene i 4 høje glas eller dybe tallerkener og hæld cremen over
VIN:
Bardolino Chiaretto (rosé) 2011 58 kr.
Ripasso Le Roselle 2010 92 kr.
Barbaresco Giribaldi 2006 199 kr.
Kommentarer
Send en kommentar