Den store afslutningsmiddag med blandt andet Topinambur


Crostini og Bruschettine med trøffelsmør

Farserede oliven
Omvendte oliven ascolana

Fettuccine Topinambur
Fettuccine med jordskokkecreme

Panini con pomodori secchi
Kuvertbrød med soltørrede tomater

Scaloppine di maiale e funghi ostrica a Marsala
Skinkeschnitzler og østershatte i Marsala

Insalata Topinambur
Jordskokke salat

Amaretto mora con crema al mascarpone
Amaretto brombær med mascarponecreme

 
Omvendte oliven Ascolana/Farserede grønne oliven

o      166 gram hakket kalv og flæske småkød

o      3/4 dl rasp

o      30 ml vand

o      30 ml fløde

o      ½ æg

o      Salt

o      Peber

o      1 lille løg

o      1 fed hvidløg

o      100 g oliven uden sten -  fjern evt. stenen

o      Smør/olie

Rør 1½ spsk. rasp sammen med vand og fløde og lad det trække 10 minutter.

Rør det hakkede kød, æg, krydderier, revet løg og knust hvidløg i den våde rasp.

Lad farsen hvile 30 minutter.

Afdryp oliven.

Fjern evt. sten, hvis I synes.

Form farsen til små kugler med melede hænder

Stik en oliven i hver og luk farsen til.

Rul kuglerne i letsaltet rasp og steg dem brune i smør og olie.

Læg dem på fedtsugende papir.

Kuglerne kan steges dagen før og varmes i et enkelt lag i ovnen ved 175-180 grader. Serveres med brød.


Fettuccine med jordskokkecreme

Fettucine Topinambur

o       ½ løg

o      150 g jordskokker

o      ½ kartoffel

o       1 fed hvidløg

o      1 dl grøntbouillon eller fond

o      3/4 dl piskefløde

o      ½ spsk. Citronsaft

o      1 spsk. frisk salvie

o       1lille nip stærk karry

o       salt og peber


o       125 g mark champignon

o       ½ spsk. olie

o      salt og peber

o      125 gram fettuccine

o      2 spsk. hakket purløg

o      ½ dl revet parmesanost

o     4 skiver sprødstegt lufttørret skinke



 

 

Bring en gryde med saltet vand i kog.

Hak løget groft, skær jordskok og kartoffel i tern.

Kog løg, jordskok, kartofler og hvidløg i en blanding af bouillon og fløde i en gryde under låg, til de er helt møre.

Blend grydens indhold til en cremet jævn konsistens.
Tilsæt citronsaft og salvie. Krydr med karry, salt og peber.

Halver champignonerne, rist dem på panden i olie, og drys med salt og peber.

Kog pastaen et par minutter i rigeligt, saltet vand.

Bland den nykogte pasta med jordskokkecremen, ristede svampe og drys med purløg og parmesan.
Server og spis retten straks med den sprøde skinke til som drys.

 

Panini con pomodori secchi

Kuvertbrød med soltørrede tomater

 

o      350 gram hvedemel

o      ½ tsk. salt

o      25 gram gær (nedsæt til 10 gram hvis du har tid og fordobbel hævetiden)

o      150 ml lunkent vand

o      3 spsk. olivenolie

o      2 spsk. soltørrede tomater i olie – afdryppet og skåret i strimler

 

Opløs gæren i vandet. Tilsæt olie, salt og mel (hold lidt tilbage indtil du ved hvor tør dejen bliver)

Ælt min 10 minutter

Lad dejen hæve 15 minutter mens du ordner tomaterne

Mas tomaterne ind i dejen – lad den hæve 15 minutter

Slå luften ud af dejen og del den i 10 lige store dele

Form brødene og lad dem hæve 15 minutter på bagepladen

Tænd ovnen på 200 grader

Stænk bollerne med lidt olivenolie

Bag dem ca. 20 minutter til de er gyldne

 

Skinkeschnitzel og østershatte i Marsala

 

o      4 skinkeschnitzler

o      300 g svampe

o      1 pk. tørrede porcinisvampe – opblødte i vand

o      6-8 spsk. Marsala

o      2 dl. grøntsagsbouillon

o      lidt persille

o      smør

o      olivenolie

o      salt og peber

 

Træk eller skær svampene i mindre stykker.

Svits dem i lidt smør på en pande og tag dem op.

Drys schnitzlerne med salt og peber og brun dem på hver side.

Kom svampe, Marsala og bouillon på panden med schnitzlerne og lad det koge op.

Smag til med salt og peber

 

 

Jordskokkesalat

o      4 -6 jordskokker

o      ½ porre eller 3 forårsløg

o      2 spsk. æbleeddike

o      1 spsk. olivenolie

o      Salt

 

Skær porrer/forårsløg i tynde ringe

Bland vineddike og olie og salt

Jordskokkerne renses og skrælles

Skæres i tynde skiver

Vendes med porre/forårsløg

Vendes med dressingen i en skål

 

Amaretto-brombær med mascarpone creme

 

o      150 gram Brombær

o      1 spsk. tør hvidvin

o      15 gram flormelis

o      1½ spsk. Amaretto

 

o      100 gram mascarpone

o      ½ dl piskefløde

o      1 spsk. flormelis

o      1/4 dl marsala

o      1 spsk. Amarettolikør

 

Opvarm den tørre hvidvin med flormelis og 3 spsk. Amaretto

Rør brombærene i

Tag det af varmen og lad det køle af

Pisk fløde stiv

Pisk mascarpone, marsala og Amaretto til en creme – vend flødeskummet i til sidst

Fordel brombærrene i 4 høje glas eller dybe tallerkener og hæld cremen over

 

VIN:

Bardolino Chiaretto (rosé) 2011  58 kr.

Ripasso Le Roselle 2010  92 kr.

Barbaresco Giribaldi 2006 199 kr.

 

Kommentarer