Antipasti salmone – små
laksetærter
Purløg
Dild
Salt
2
tsk citronsaft
Laksen
hakkes
Mascarpone
og flødeoste røres godt sammen
Tilsæt
citronsaft
Hak
dild og purløg
Rør
krydderurterne ud i ostecremen
Vend
laksen i
Arranger
laksetartaren i de små tærteforme
Laksetartaren
kan også serveres på salat i små kugler
Crepes ai funghi -
Pandekager med svampe
Bechamelsauce:
2½
dl mælk
Muskatnød
Salt
og peber
Smelt
smørret i en gryde
Pisk
melet i
Hæld
al mælken i og pisk hele tiden til den kommer i kog
Tilsæt
salt og lad saucen simre i min. 5 min under låg ved svag varme
Smag
til med muskatnød
Pandekager:
1
æg
1
¼ dl mælk
Olie
til panden
Salt
Pisk
æg og mælk
Tilsæt
melet lidt af gangen så det ikke klumper
Bag
6 pandekager
Svampefyld:
1
spsk persille
¼
dl brandy
Varm
ovnen op til 200 grader
Smør
et ildfast fad
Smelt
halvdelen af smørret i en stegepande
Tilsæt
champignoner og steg over lav varme og under omrøring 5 min
Tilsæt
persille, salt og peber
Dryp
med brandy og steg videre til vædsken er fordampet
Smør
1 spsk. bechamelsauce på hver pandekage
Fordel
1 spsk. champignon på hver pandekage
Rul
sammen og arranger dem i et enkelt lag i fadet
Hæld
resten af bechamelsaucen over, drys med parmesan og det sidste smør
Bag
10 – 15 min i ovnen
Torta di Melanzane -
Auberginetoppe
1½ aubergine
1½ spsk. rasp
muskatnød
Skræl
auberginen og skær dem i fire dele,
Kog
dem I let saltet vand i 10 minutter.
Hæld
vandet fra auberginerne og klem overskydende vand ud.
Kom auberginestykkerne I en skål
Kom auberginestykkerne I en skål
Sær
smøret I tynde flager
Tilsæt
smør (læg det på de stadig varme auberginer så smelter det) og derefter æg, ost
og ½ spsk. rasp. og muskatnød og rør det god sammen
Smør
4 små ovnfaste forme, drys dem med rasp og fordel aubergine blandingen i
formene
Bag
ved 200 grader I 20 min.
Kaninragout
– Coniglio in umido
3
spsk. olie
1
fed, hvidløg - hakket
1
kvist timian
1
kvist rosmarin
1
salvieblad
1
ds. flåede tomater – grofthakkede
salt
peber
Del
kaninen i 8-10 stykker, tør dem og gnid dem med salt, peber og hvidløg.
Lad
olien blive varm.
Læg
kødet i og brun godt.
Vend
dem ofte.
Tilsæt
Hvidløg, timian, rosmarin og salvie og bland det hele godt
Hæld
vinen ved og kog til den er fordampet
Tilsæt
tomater og panchettastykket
Lad
det hele småsimre til kødet er mørt. Ca. 5 kvarter. Rør af og til
Italiensk saltbrød
25 gr. gær
0.5 spsk. salt
2 spsk. olivenolie
500 gr. Tippo 00
Pensling:
olivenolie
1-2-spsk. Oregano eller rosmarin
evt. ½ spsk. groft salt til drys
Rør gæren ud i lunkent vand.
Tilsæt salt olivenolie og mel og rør
dejen sammen. (evt. på maskine)
Dejen skal være lind – Som tyk havregrød
- den skal ikke æltes.
Lad dejen hæve tildækket på køkkenbordet 30 min
Lad dejen hæve tildækket på køkkenbordet 30 min
Hæld dejen på en bradepande beklædt med
bagepapir.
Lad dejen efterhæve tildækket ca. 30
min.
Tænd ovnen på 200 grader C.
Pensel med olivenolie
Drys krydderier og evt. salt.
Bag brødet ca. 30 min.
Lad brødet køle af på en bagerist. Skær
ud og server. Tips: Brødet smager bedst samme dag det er bagt. Kan også
bages i klatter som boller
Kommentarer
Send en kommentar