Det rustikke køkken - Kanin, pandekager med svampe, og auberginetoppe


Marche Abruzzo

Antipasti salmone – små laksetærter

 100 gram røget laks

25 gram mascarpone

75 gram smøreost evt phillidelphia

Purløg

Dild

Salt

2 tsk citronsaft

 

Laksen hakkes

Mascarpone og flødeoste røres godt sammen

Tilsæt citronsaft

Hak dild og purløg

Rør krydderurterne ud i ostecremen

Vend laksen i

 

Arranger laksetartaren i de små tærteforme

Laksetartaren kan også serveres på salat i små kugler

 

 

Crepes ai funghi - Pandekager med svampe

 

Bechamelsauce:

25 gram smør

25 gram hvedemel

2½ dl mælk

Muskatnød

Salt og peber

 

Smelt smørret i en gryde

Pisk melet i

Hæld al mælken i og pisk hele tiden til den kommer i kog

Tilsæt salt og lad saucen simre i min. 5 min under låg ved svag varme

Smag til med muskatnød

 

Pandekager:

50 gram hvedemel

1 æg

1 ¼ dl mælk

Olie til panden

Salt

 

Pisk æg og mælk

Tilsæt melet lidt af gangen så det ikke klumper

Bag 6 pandekager

 

 

Svampefyld:

25 gram smør – og lidt til fadet

50 gram champignon – skåret i tynde skiver

1 spsk persille

¼ dl brandy

 

Varm ovnen op til 200 grader

Smør et ildfast fad

Smelt halvdelen af smørret  i en stegepande

Tilsæt champignoner og steg over lav varme og under omrøring 5 min

Tilsæt persille, salt og peber

Dryp med brandy og steg videre til vædsken er fordampet

Smør 1 spsk. bechamelsauce på hver pandekage

Fordel 1 spsk. champignon på hver pandekage

Rul sammen og arranger dem i et enkelt lag i fadet

Hæld resten af bechamelsaucen over, drys med parmesan og det sidste smør

Bag 10 – 15 min i ovnen

 

 

Torta di Melanzane - Auberginetoppe

1½ aubergine

½ æg

1½ spsk. rasp


8 g smør, smeltet

muskatnød

 

Skræl auberginen og skær dem i fire dele,

Kog dem I let saltet vand i 10 minutter.

Hæld vandet fra auberginerne og klem overskydende vand ud. 
Kom auberginestykkerne I en skål

Sær smøret I tynde flager

Tilsæt smør (læg det på de stadig varme auberginer så smelter det) og derefter æg, ost og ½ spsk. rasp. og muskatnød og rør det god sammen

Smør 4 små ovnfaste forme, drys dem med rasp og fordel aubergine blandingen i formene

Bag ved 200 grader I 20 min.

 
Kaninragout – Coniglio in umido

1 kg. kanin

3 spsk. olie

1 fed, hvidløg - hakket

1 kvist timian

1 kvist rosmarin

1 salvieblad

2 dl bouillon

1 ds. flåede tomater – grofthakkede

30 gram panchetta - røget

salt

peber

 

Del kaninen i 8-10 stykker, tør dem og gnid dem med salt, peber og hvidløg.

Lad olien blive varm.

Læg kødet i og brun godt.

Vend dem ofte.

Tilsæt Hvidløg, timian, rosmarin og salvie og bland det hele godt

Hæld vinen ved og kog til den er fordampet

Tilsæt tomater og panchettastykket

Lad det hele småsimre til kødet er mørt. Ca. 5 kvarter. Rør af og til

 

Italiensk saltbrød

 

25 gr. gær

5 dl. lunkent vand

0.5 spsk. salt

2 spsk. olivenolie

500 gr. Tippo 00

 

Pensling:

olivenolie

1-2-spsk. Oregano eller rosmarin

evt. ½ spsk. groft salt til drys

 

 

 

Rør gæren ud i lunkent vand.

Tilsæt salt olivenolie og mel og rør dejen sammen. (evt. på maskine)

Dejen skal være lind – Som tyk havregrød - den skal ikke æltes.
Lad dejen hæve tildækket på køkkenbordet 30 min

Hæld dejen på en bradepande beklædt med bagepapir.

Lad dejen efterhæve tildækket ca. 30 min.

Tænd ovnen på 200 grader C.

Pensel med olivenolie

Drys krydderier og evt. salt.

Bag brødet ca. 30 min.

Lad brødet køle af på en bagerist. Skær ud og server. Tips: Brødet smager bedst samme dag det er bagt. Kan også bages i klatter som boller

 

Kommentarer