Emilia Romanga
Blæksprutter med bredbladet persille
1 bundt bredbladet persille
Citronsaft
Salt
Peber
Olie
1 spsk. Kapers
10 – 15 Blandede oliven
Tør blæksprutterne godt af
Skær blæksprutterne i ringe
Hak persille
Bland olie, citron, salt og
peber (vinaigrette)
Vend kapers, oliven i vinaigretten
Hak persillen groft
Varm panden godt op
Steg blæksprutterne 1 min.
Vend dem ved at ryste panden
Steg dem 1 min. yderligere
Vend blæksprutterne og
persillen i vinaigretteblandingen og server straks
Tagliatelle med skinke/Taglitelle al Prosciutto
1 lille løg
Kog pastaen
Løget hakkes
Parmaskinken skæres i små tern
Deles i fed og mager skinke
Løg simre i smørret 10 – 15 min
Tilsæt den fede del af
skinken
Den magre skinke tilsættes,
når den fedtet fra den fede del er smeltet
Den kogte pasta vendes på
panden
Serveres med parmesanost
Polenta med svampe/Polenta con Funghi
240 gr. polenta
Salt
2 spsk. olie
1 finthakket løg
Ca. 200 gram salsiccia – rå
1 ds. flåede tomater
3 fed hvidløg, finthakkede
1 glas hvidvin
Olien varmes i en pande
Svits løg og salsiccia
Tilsæt tomaterne og det ene
fed hvidløg
Lad det simre cirka 30
minutter for svag varme
Når det er tyknet smages til
med salt og peber
Svits svampe let på en anden
pande
Tilsæt de to fed hvidløg
Tilsæt hvidvin og lad det
dampe
Hæld svampene i tomatsovsen
og lad det simre et par min
Server polentaen i skiver ,
på et fad, med saucen over
Polenta:
Bring det saltede vand i kog
Hæld langsomt polentamelet i
det kogende vand
Rør eller pisk kraftigt så
det ikke klumper
Tag gryden af varmen og rør
min 2 min.
Hæld det i en form og sæt det
til afkøling (evt. fryser)
Inden serveringen skæres
polentaen i skiver
Læg skiverne på en bagerist
Pensel dem med lidt olie
Grill dem i ovnen til de
bliver let sprøde
Saucen hældes over polentaen
Jordbærdessert med balsamico/Fragole all’aceto
balsamico
1 spsk. likør
1 spsk. balsamico
Saft fra 1 citron (ca. 5 spsk.)
2 spsk. sukker
1 ¼ dl. piskefløde
Purér halvdelen af
jordbærrene sammen med likør og balsamico
til en jordbærsauce.
Mos resten af jordbærrene med
en gaffel
Pisk mascarpone med citronsaft
og sukker til det har fået en ”luftig” konsistens
Pisk fløden og vend den
forsigtigt i mascarponeblandingen
Vend dernæst de maste jordbær
i blandingen
Fordel jordbærblandingen i portionsglas
– evt. en dessertskål
Fyld jordbærsaucen ovenpå
Sæt glassene i køleskabet
Pynt med jordbær og server
Vin:
Lambrusco : 59 kr.
Sangiovese Romagna : 99
kr.
Pecorino : 79 kr.
Kommentarer
Send en kommentar