Trøfler Trøfler Trøfler

I November måned er trøfler på sit højeste og vi har trøffelsmagninger i Appetito.
Trøfler har noget mystisk over sig , i gamle dage troede man at der voksede trøfler hvor lynet slog ned!

Er det en svamp? Er det en kartoffel? Den er værdsat af de fleste men nogle kan virkelig bare ikke spise trøfler, og det er ikke til at sige hvad den smager af.
Trøffel er bare trøffel.
Trøffelpate med 8 % trøffel
TrøffelSalsa med 3 % trøffel
Hvid trøffelcreme lige til at
vende pastaen i.

Til vores smagning i Appetito i Svendborg prøvede vi flere forskellige trøffelprodukter og også friske trøfler vi havde fået direkte fra Italien dagen før.

Vi smagte:




  • Trøffelchips med Økologisk Prosecco fra Cescon
  • Hvid Bruschetta med trøffelsalami
  • Pasta med revet trøffel og trøffelolie fra Piemonte (Albatrøflen)
  • Bruschetta med sort trøffeltapenade
  • Bresaolarulle med hvid trøffeltapenade og rucolasalat
  • Pecorino ost med trøfler
  • Blinis med vagtelæg, trøffeltapenade og trøffelskal (Zest)
Nederst her på siden giver vi tips til hvordan produkterne kan bruges.
Trøffelmayo til den gode burger -
Trøffelzest , så er der altid trøffel i huset og
Trøffelcarpaccio til den esklusive bruschetta eller bøf.


Trøffelpesto og trøffelolie fra Alba - Den hvide Albatrøffel

Blinis med vagtelæg , trøffelcreme og drys af persille
Indimellem er der små crostinikiks med andeleverterrine

Trøffelaften - smagning hos Appetito

Holger gør trøflerne klar , så det kan rives over pastaen
Trøffelprodukterne kan bruges på alverdens måder - kun fantasien sætter grænser.
Salsaer og tapenader bruger vi som dip, på brød varmt eller koldt evt. med lidt stegte svampe oven på.
Lækkert er også at lægge lidt ost i en terrine og drysse med Trøffel zest - og så i ovnen - gæsterne dypper brød i den varme ost med trøffel mmmmmhhhh - 
En anden af vores favoritter er at fylde de store portobello svampe - eller Karl Johan. Hal stokken og bland med  lidt Raschera eller Provoloneost og et godt trøst trøffel zest eller salat - lun i ovnen til svampen er lækker blød og osten er smeltet til lange tråde - Spis den med et godt brød til og en kraftig rødvin.
Brug trøffelolien på hvid pizza, med pasta eller i en salat hvor der også bruges svampe.



Kommentarer