Italiensk saltbrød ala Appetito

Nemt - bekvemt og superlækkert
Brødet kan også sættes som klatter på bagepladen og Vupti så har du en masse lækre foccacia boller.

Det er klart bedst når det kommer ud af ovnen - men ellers superdelikat hvis du rister det dagen efter.


Italiensk saltbrød

25 gr. gær
5 dl. lunkent vand
½ spsk. salt
2 spsk. ekstra jomfruolivenolie
500 gr. Tipo 0 eller 00 mel
                                    
Pensling: Ekstra jomfruolivenolie, krydderier (timian, oregano,
Rosmarin eller et blandingskrydderi) groft salt til drys, oliven.

Rør gæren ud i lunkent vand.
Tilsæt salt olivenolie og mel og rør dejen sammen. (evt. på maskine)
Dejen skal være lind – Som tyk tyk havregrød - den skal ikke æltes.
Lad dejen hæve tildækket på køkkenbordet 30 min
Hæld dejen på en bradepande beklædt med bagepapir.
Lad dejen efterhæve tildækket ca. 30 min.
Tænd ovnen på 200 grader C.
Pensel med olivenolie
Drys krydderier, pres oliven ned i dejen og drys med salt.
Bag brødet ca. 30 min.




Kommentarer