Blæksprutter, Tagliatelle og en drøm af en jørdbærdessert


Emilia Romanga

 

Blæksprutter med bredbladet persille

 2 blæksprutte Zeppia

1 bundt bredbladet persille

Citronsaft

Salt

Peber

Olie

1 spsk. Kapers

10 – 15 Blandede oliven

 

Tør blæksprutterne godt af

Skær blæksprutterne i ringe

Hak persille

Bland olie, citron, salt og peber (vinaigrette)

Vend kapers, oliven  i vinaigretten

Hak persillen groft

Varm panden godt op

Steg blæksprutterne 1 min.

Vend dem ved at ryste panden

Steg dem 1 min. yderligere

Vend blæksprutterne og persillen i vinaigretteblandingen og server straks

 

Tagliatelle med skinke/Taglitelle al Prosciutto

 

250 gram tagliatelle med æg

150 gram parmaskinke

50 gram smør

1 lille løg

 

Kog pastaen

Løget hakkes

Parmaskinken skæres i små tern

Deles i fed og mager skinke

Løg simre i smørret  10 – 15 min

Tilsæt den fede del af skinken

Den magre skinke tilsættes, når den fedtet fra den fede del er smeltet

Den kogte pasta vendes på panden

Serveres med parmesanost

 

Polenta med svampe/Polenta con Funghi

 

1 l vand

240 gr. polenta

Salt

 

2 spsk. olie

1 finthakket løg

Ca. 200 gram salsiccia – rå

1 ds. flåede tomater

3 fed hvidløg, finthakkede

400 gram blandede svampe – fint skåret

1 glas hvidvin

 

Olien varmes i en pande

Svits løg og salsiccia

Tilsæt tomaterne og det ene fed hvidløg

Lad det simre cirka 30 minutter for svag varme

Når det er tyknet smages til med salt og peber

Svits svampe let på en anden pande

Tilsæt de to fed hvidløg

Tilsæt hvidvin og lad det dampe

Hæld svampene i tomatsovsen og lad det simre et par min

Server polentaen i skiver , på et fad, med saucen over

 

 

 

Polenta:

Bring det saltede vand i kog

Hæld langsomt polentamelet i det kogende vand

Rør eller pisk kraftigt så det ikke klumper

Tag gryden af varmen og rør min 2 min.

Hæld det i en form og sæt det til afkøling (evt. fryser)

 

Inden serveringen skæres polentaen i skiver

Læg skiverne på en bagerist

Pensel dem med lidt olie

Grill dem i ovnen til de bliver let sprøde

 

Saucen hældes over polentaen

 

Jordbærdessert med balsamico/Fragole all’aceto balsamico

 

400 gram jordbær – gem 4/5 til pynt

1 spsk. likør

1 spsk. balsamico

200 gram mascarpone

Saft fra 1 citron (ca. 5 spsk.)

2 spsk. sukker

1 ¼ dl. piskefløde

 

Purér halvdelen af jordbærrene sammen med likør og balsamico

til en jordbærsauce.

Mos resten af jordbærrene med en gaffel

Pisk mascarpone med citronsaft og sukker til det har fået en ”luftig” konsistens

Pisk fløden og vend den forsigtigt i mascarponeblandingen

Vend dernæst de maste jordbær i blandingen

Fordel jordbærblandingen i portionsglas – evt. en dessertskål

Fyld jordbærsaucen ovenpå

Sæt glassene i køleskabet

Pynt med jordbær og server

 

Vin:

Lambrusco : 59 kr.

Sangiovese Romagna : 99 kr.

Pecorino : 79 kr.

 

Kommentarer